fredag 5 september 2008

Mellanstadiet

Jag har spart några berättelser som mina elever skrev på 1990-talet. Här kommer utdrag från sex olika berättelser, tre som pojkar har skrivit och tre som flickor har skrivit. Kan du gissa vilka som är pojkberättelser och vilka som är flickberättelser?
1. Ute i skogen hittar Kristian en älgtjur som är 14 meter hög. Andereas blir rädd och kissar på sig. Ronny tar en harpun och skjuter älgen i ena taggen. Älgen kräver att han skall få Wayne Gretzky på Parkies best bild. Andreas ger bilden till älgen som går med på att bli slaktad.
2. Det hände i november, det jag aldrig skulle glömma. Min lilla hund Vippe försvann utanför den lilla lanthandeln, där jag bor. Vi har ringt till alla i byn, men Vippe verkar inte finnas. Det är som om han skulle ha gått upp i rök.
3. - Ska vi gå dit? frågade Smurvel.
- Ja, svarade Murvel.
Klockan var 23.45 när de började gå. När de kom fram var klockan 00.05. Då hörde de någon som sa:
- Ni kom för sent. Bara för det ska jag äta upp er. De började springa med Pac Man var snabbare. Han slukade dem i en enda tugga.
4. Kristian ska åka pulka med katten Smirinof, men Smirinof vill inte, så Kristian binder honom efter och åker. Kristian åker rätt mot ett hopp och hoppar över Ronnys bil, men Smirinof åker under i stället. Det slår tvärstopp för Kristian, som flyger rätt in i en tall och svimmar.
5. Martin träffade i alla fall sin pappa till slut. Han letade reda på honom själv när han var 30år gammal. Han var 65 år gammal då. Martin bodde sedan i Spanien under resten av sitt liv. Han hade fortfarande drömmen kvar om att bli lärare för sådana som har det svårt, men pengar hade han lite av.
6. När katten var tyst såg han en mörk skugga öppna fönstret och smyga ut genom det. Kalle försökte ringa efter hjälp, men vågade inte, för han var rädd att den mörka skuggan skulle upptäcka honom och döda honom. Senare hörde han en bil. Han sprang ut och såg sin mamma kliva ur bilen.
- Mamma, vi har haft inbrott, skrek Kalle och började gråta.

Inga kommentarer: