tisdag 14 augusti 2012

Ytterligare cachar på skolrundan

Vi har klarat av följande ämnen på skolrundan: hemkunskap, engelska, svenska, träslöjd, samhällskunskap, kemi, bild, geografi, fysik, biologi, historia, musik.
I dag löste vi tre ämnen: religion, språk, textilslöjd. Två ämnen har vi tidigare försökt klara av men misslyckats med (matte och teknik)  Så här löd matteuppgiften: Vägguttaget har en spänning på 230 volt och är kopplat till en säkring på 10 ampere. Laddaren till GPS:n kräver 1 watt. Hur många GPS:er kan man då ladda samtidigt? Vi funderade på att ringa till Rolf Svensson. Han hade säkert kunnat hjälpa oss.
Så här såg loggboken ut till textilslöjdgömman.


Till religioncachen fanns det inga speciella uppgifter endast en bokrulle med information om vad lagen säger om geocaching. Klicka på bilden så kan du nog läsa vad som står.
I dag var  språkuppgiften svårast. På en lapp stod en massa tal skrivna på olika språk (tyska, franska, spanska) Kunde man få fram talen så fick man koden till ett kodhänglås. Vi gick bet på spanskan. Vi ringde till Anders och han hjälpte oss med vad 52 och 2 heter på spanska. Textilslöjden klarade vi av själva. Där gällde det att räkna knappar på ett speciellt sätt för att få fram rätt siffror.

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Det var inga enkla uppgifter ni fått.