I går hittade jag ett rescept på skorpor i en tidning Eva köpt. Tilllagningen krävde två dagar. Här följer en bildserie som visade allt från start till mål.
Vad jag behövde: mjöl, smör, hasselnötter, ägg, socker
Degen ligger i formen.
Jag slickar skålen - mmmmmm
Efter ca 60 minuter i en 200 gradig ugn är den färdiggräddad
Den lindas in i en fuktig kökshandduk (arv från Berta Bengtsson-Evas mormor) som sedan läggs i en plastpåse. Nu ska den vila i rumstemperatur i 12 timmar.
Nu har den vilat färdigt
Brödet skärs i tunnaskivor som läggs på en plåt.
Före slutgräddningen i ugnen.
I ugnen - 175 grader i 10 minuter
Färdiga skorpor
Som avnjöts under dagens fikapaus i Malmö.
Vi letade cachar och hittade 8 stycken.
3 kommentarer:
Att du är så duktig i köket visste jag inte. Ser jättegott ut.
Mums, det var inte vanliga skorpor det utan riktiga finskorpor. Gissar att ni tog en skorpa per cache. Minst!
Märks att du är lärare, här kan minsta "elev" lära sig göra skorpor, helt perfekt!! :) Ser väldigt goda ut!!
Kram Annemari
Skicka en kommentar