torsdag 27 januari 2011

Skorpor

I går hittade jag ett rescept på skorpor i en tidning Eva köpt. Tilllagningen krävde två dagar. Här följer en bildserie som visade allt från start till mål.
Vad jag behövde: mjöl, smör, hasselnötter, ägg, socker

Degen ligger i formen.

Jag slickar skålen - mmmmmm

Efter ca 60 minuter i en 200 gradig ugn är den färdiggräddad

Den lindas in i en fuktig kökshandduk (arv från Berta Bengtsson-Evas mormor) som sedan läggs i en plastpåse. Nu ska den vila i rumstemperatur i 12 timmar.

Nu har den vilat färdigt

Brödet skärs i tunnaskivor som läggs på en plåt.

Före slutgräddningen i ugnen.

I ugnen - 175 grader i 10 minuter

Färdiga skorpor

Som avnjöts under dagens fikapaus i Malmö.
Vi letade cachar och hittade 8 stycken.

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Att du är så duktig i köket visste jag inte. Ser jättegott ut.

Celia sa...

Mums, det var inte vanliga skorpor det utan riktiga finskorpor. Gissar att ni tog en skorpa per cache. Minst!

Vita hjärtan sa...

Märks att du är lärare, här kan minsta "elev" lära sig göra skorpor, helt perfekt!! :) Ser väldigt goda ut!!
Kram Annemari