söndag 8 april 2012

Påsk 2012

Anders, Irene, Camilla, Christina och Clara hälsade på. De två äldsta flickorna bakade en väldigt fin påsktårta med hjälp av sin farfar.


Den färdiga tårtan

Sedan var det dags för påsklunchen. Farmor Eva kunde inte vara med. Hon låg inne på sjukhuset på grund av blödande magsår. Hon fick åka in akut med ambulans på natten mellan skärtorsdagen och långfredagen. Så det blev en väldigt sorglig inledning på helgen. Nu är det påskdag och  Eva är hemma på permission. Man har lyckats stilla blödningen och jämför man med hur hon mådde i torsdags så mår hon väldigt mycket bättre. Lite påskdagsglädje.

När vi satt och åt påsklunchen så undrade Anders om någon kunde berätta något påskminne. Jag letade reda på en påskhöna som mamma hade gjort till oss 1953. Den bestod av två hönor som mamma ritat. målat och klippt ut och sedan satt ihop med en galonbil så att det blev ett utrymme mellan dem som kunde fyllas med påskgodis. Här ovan syns en närbild på den snart 50-åriga påskhönan. Jag har fotat den på vårt soffbord. På bilden  nedan kan man se hur jag och mina syskon sitter i våra sängar och äter av hönans innehåll. Tack mamma!

På Hertigvägen 18  påskdagens morgon 1953.
Från vänster Trygve, Marianne, Bo, Rune
På akuten natten mellan skärtorsdagen och långfredagen

 

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Vilken tråkig start ni fick på påskhelgen, skönt att Eva fick permis ett par dagar och fick träffa Anders med familj.
Många kramar till er båda.