lördag 4 juni 2011

Tyringe

En sådan här kartskiss gör jag innan vi ger oss ut på en cacherunda. Den här skissen visar centrala Tyringe. Jag har vitmarkerat cacharna vi fann. Några av cacharna vi hittade ligger utanför området som den här skissen visar.

I dag gick vår cacheletningstur till Tyringe. Vi tog vägen över Skäralid, Ljunbyhed och Perstorp för att komma till Tyringe - en ort proppfull med cachegömmor.



Vi började vårt letande i en vacker bokskog. Stigen ovan ledde till en bok vid vars fot cachen låg gömd. Sedan letade vi reda på ytterligare ett par cachar innan det var dags för fikat.
Dagens fikaplats - en liten sjö gjord för hobbyfiskare.
Efter fikat gav vi oss iväg till nästa gömma.GPS:n visade att det var 715 meter fram till den. Vi tog bilen. Se översta bilden.

Efter ytterligare ett par cachar i Tyringe samhälle gav vi oss in i skogen. En av cacharna trodde vi skulle ligga i en grenklyka. Platsen var emellertid upptagen. En fågel hade byggt bo där. Vi skyndade oss därifrån. Ville inte störa fågelmamman.
Dagens sista cache låg uppe på en höjd med utsikt över det skånska landskapet. Dagens tur gav 11 cachar.Vi är nu uppe i 1149 stycken.

Inga kommentarer: