tisdag 25 januari 2011

Köpenhamn

Betraktelse till församlingsbladet på Råå

Min frid ger jag er!


En solig dag i januari for Eva och jag till Köpenhamn. Vi promenerade och njöt av solen. Det var så varmt att vi kunde sitta i en park och dricka kaffet vi hade med oss.

Under vår fortsatta promenad kom vi fram till en kyrka. Den var öppen så vi kunde gå in i ett vackert kyrkorum. Längst fram bakom altaret hängde en stor målning. Vi gick närmare för att se vad den föreställde. I nedre delen av tavlan kunde man läsa en strof ur Johannesevangeliet (Joh 20:19). "Frid vare med er!"

Tavlan visade det rum där lärjungarna, efter Jesu död på korset, hade låst in sig av rädsla för de judiska makthavarna. Jesu död hade gjort framtiden osäker och farlig. Hur skulle det gå för dem, vad skulle de göra? Oro och osäkerhet tyngde deras hjärtan. Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sa: "Frid vare med er!" Oron och osäkerheten släppte. Trygghet, framtidstro och glädje bröt fram och trängde bort all fruktan. Jesus levde, han var hos dem. Och han är hos oss i dag och säger samma sak till oss som han sa till lärjungarna: "Frid vare med er!"

När oro och ängslan tränger på låt då hans ord få ingång i dig. Han är inte långt borta. Han är hos dig just denna stund.

Inga kommentarer: