torsdag 30 augusti 2012

Sorg

Kära vänner!


Det här rundbrevet skickar jag med anledning av att min älskade Eva lämnat jordelivet onsdagen den 29 augusti och gått in i himlens glädje. Jag kommer inte att sätta in någon annons i någon tidning. Så plats och tid får du reda på här:

Plats: Wesleykyrkan på Limhamn i Malmö.

Tid: Fredagen den 7 september klockan 13.00

Minnesstund i Wesleykyrkans församlingssal (Oasen) Anmälan till bengt@limhamnsbegravningsbyra.se eller telefon 040-16 76 00 senast onsdagen den 5 september.

Lika välkommet som blommor är en gåva till Skandinaviska Barnmissionen:

Plusgiro 901080-2 eller bankgiro 850-9762. Märk gåvan ”Till Eva Lundblads minne, Limhamns begr.byrå”.

Hälsningar



Rune Lundblad

Regeringsgatan 73

26136 Landskrona

Tel 0418-59833

mobil 076-1146352

torsdag 23 augusti 2012

Sista cacharna på skolrundan

Vi trotsar våra doktorer och lever som fullt friska. I dag letade vi därför reda på de två sista cacharna på skolrundan. På bilden står Eva och SMS:ar till Anders att mattecachen öppnat sig.

Efter matten tog vi oss till idrottscachen. Ett anslag talade om att tornet beträdes på egen risk och att högst 8 personer fick vara uppe samtidigt. Efter ett överslag kunde jag notera att vi var klart under 8 personer och att vi gärna tog lite risker. Men för säkerhets skull så stannade Eva på backen och vaktade vår ryggsäck.

Utrustad med min cachväska och en vältränad kropp så gav jag mig iväg mot höjderna.

Efter en stunds klättrande så skymtade jag himlen och jag förstod att jag snart var uppe. Efter lite letande hittade jag ett meddelande som sa att om jag ville lyckas med denna cache så var jag tvungen att söka markkontakt. Jag behövde inte klättra så långt ner för Eva hade ju stannat kvar. Efter mina anvisningar kunde hon leta reda på ytterligare ett meddelande som talade om var loggboken var gömd. Jag klättrade upp igen och enligt anvisningarna så skulle loggboken ligga gömd inne i fjärde trappsteget uppifrån räknat. Och det stämde. Jag skrev in vårt namn och satte därmed punkt för denna roliga skolrunda. Vi blev godkända i alla ämnen samt examen.

tisdag 21 augusti 2012

Blommor

När vi kom hem från cacherundan så ringde telefonen. Det var blomsterhandeln som berättade att en bukett var på väg. Nu står en fin blomsterbukett på bordet i vårt vardagsrum. Tack kära Sven, Ingrid och Karin.


Ytterligare en tur på skolrundan

Livet är inte så enkelt just nu. Jag vet emellertid att vi är omslutna av Guds kärleksfulla fadersarmar. Han bär oss och han strider för oss och vi kan vara stilla.
Trots sjukdom så måste man hålla igång, inte sitta hemma och deppa. Vi åkte till Kågeröd och hoppades kunna logga de sista cacharna på skolrundan. Vi klarade av teknikcachen men misslyckades med mattecachen (egentligen en fysikuppgift). Idrottscachen hoppade vi över. Vi får försöka med den när vi har med oss någon spänstig individ (Marie eller Anders) Däremot klarade vi av slutexamen.
I cacheburken låg en hemmagjord studentmössa i vilken man skulle skriva sitt namn och datum

måndag 20 augusti 2012

Provsvar

I dag var jag inne i Lund på kirurgmottagningen och fick svar på bronkoskopin som gjordes för ett par veckor sedan. Poverna visade att bägge lungorna var angripna av metastaser från pukspottcancern som jag blev opererad för för två år sedan. Den cancern jag nu fått i lungorna går inte att bota enligt läkarna men den kanske kan stoppas med hjälp av cellgifter. Doktorn skrev en remiss till onkologen. Förhoppningsvis får jag komma dit om någon vecka. De bestämmer vilken behandling jag ska få. Förmodligen blir det så att jag får åka in under en dag för att få cellgiftsdropp under några timmar. Och sedan får jag åka hem och återkomma en eller två veckor senare för en upprepad behandling. Sedan gör man väl en ny röntgen för att se om behandlingen givit något resultat.

onsdag 15 augusti 2012

Pålsjöskog

I dag tog vi en tur till Pålsjöskog. Vi letade efter tre cachar men hittade bara två.
Det förde med sig en del krypande som vanligt.

tisdag 14 augusti 2012

Ytterligare cachar på skolrundan

Vi har klarat av följande ämnen på skolrundan: hemkunskap, engelska, svenska, träslöjd, samhällskunskap, kemi, bild, geografi, fysik, biologi, historia, musik.
I dag löste vi tre ämnen: religion, språk, textilslöjd. Två ämnen har vi tidigare försökt klara av men misslyckats med (matte och teknik)  Så här löd matteuppgiften: Vägguttaget har en spänning på 230 volt och är kopplat till en säkring på 10 ampere. Laddaren till GPS:n kräver 1 watt. Hur många GPS:er kan man då ladda samtidigt? Vi funderade på att ringa till Rolf Svensson. Han hade säkert kunnat hjälpa oss.
Så här såg loggboken ut till textilslöjdgömman.


Till religioncachen fanns det inga speciella uppgifter endast en bokrulle med information om vad lagen säger om geocaching. Klicka på bilden så kan du nog läsa vad som står.
I dag var  språkuppgiften svårast. På en lapp stod en massa tal skrivna på olika språk (tyska, franska, spanska) Kunde man få fram talen så fick man koden till ett kodhänglås. Vi gick bet på spanskan. Vi ringde till Anders och han hjälpte oss med vad 52 och 2 heter på spanska. Textilslöjden klarade vi av själva. Där gällde det att räkna knappar på ett speciellt sätt för att få fram rätt siffror.

lördag 11 augusti 2012

Runt Vaxsjön vid Frostavallen

Det här är nog det närmaste jag kommer ett utomhusbad i år. Att jag vadar ut i vattnet beror på att någon har gömt en cache under bryggan.

fredag 3 augusti 2012

bronkoskopi

I dag har jag varit i Lund på lungmedicin. Först var jag upp på röntgen (skiktröntgen) De gjorde en CD av bílderna och skickade till läkaren på lungmedicin som skulle göra en bronkoskopi på mig. Det var en inte helt behaglig upplevelse. Men det gick bra. Det otäckaste var när doktorn sprayade bedövningsvätska i näsan och svalget. Hela undersökningen tog en timme. Efter undersökningen skulle jag vila i två timmar. Jag fick inte äta eller dricka något och det hade jag inte gjort sedan kvällen innan. Det gjorde rätt så ont i halsen efter undersökningen - kändes som en otäck förkylning. Men det gick över på ett par timmar. När vi kom hem så ringde de från en blomsterhandel här i Landskrona. Vi hade fått blommor från våra kära vänner  Ruth och Curt Jönsson  i församlingen.
Här ligger jag och vilar ut efter bronkoskopin. Om en dryg vecka får jag reda på vad undersökningen visade.