tisdag 31 januari 2012

Cachletningsrunda - Landskrona-Eslöv-Virke-Kävlinge-Landskrona

Bilderna visar fyra av cachegömmorna vi hittade i dag.



lördag 28 januari 2012

Clara, Christina, Camilla

Nu står alla tre flickorna snyggt inramade uppe på Ruth och Sixtens gamla 1950-tals skåp

onsdag 25 januari 2012

Livet

Så här skriver Paulus i sitt brev till Filipperna:
För mig är livet Kristus och döden en vinst. Men om livet här på jorden innebär att mitt arbete bär frukt, då vet jag inte vad jag skall välja. Jag dras åt båda hållen. Jag skulle vilja bryta upp och vara hos Kristus, det vore mycket bättre. Men för er skull är det nödvändigt att jag får leva kvar. Och då jag är övertygad om det, vet jag att jag skall leva och bli kvar hos er alla och hjälpa er till fram steg och glädje i tron. När jag är hos er igen, kan ni få ännu större anledning att i Kristus Jesus prisa er lyckliga för min skull. (Fil 1:21-26)
Paulus är en verkligt fri människa. Han vet vad han har och att ingen kan ta det ifrån honom. Han vet att han har en plats i himlen hos Jesus Kristus och att det är en plats, ett liv som är mycket bättre än det jordiska. Dit längtar han, där vill han vara. Han har ingenting att frukta. Han vet att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja honom från Guds kärlek i Kristus Jesus, hans Herre. (Rom 8:38-39)
Han längtar till himlen men vill samtidigt vara kvar här på jorden. Han lever nämligen inte sitt liv för sig själv. Han lever i en gemenskap där han har ett ansvar, en uppgift. Han har ett lopp att fullborda, en glädje att förmedla.
Våra liv är precis som Paulus liv. Vi lever i en gemenskap - familjen, församlingen, vännerna, samhället och det är ett verkligt meningsfullt liv. Det liv som vi lever här på jorden ska vittna om att det finns en glädje som är mycket större än den jordiska.
Min bön är att vi ska få fullborda detta liv och inte fara till himlen förrän Gud kallar oss hem.
Jag tror inte att det ännu är dags för Eva eller mig att vi ska lämna detta jordeliv. Därför ber jag att Eva ska bli frisk, att vi ska få leva ytterligare några år. Men vi är inte rädda för att dö. Herren är på tronen, han har allt i sin hand Vi har ett himmelskt hem, en underbar plats utan ondska, tårar, strider och död. Dit är vi på väg.
Jesus säger:
I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen. (Joh 16:33)
I Psalm 118:17 står det:
Jag skall inte dö utan leva och förkunna Herrens gärningar.

tisdag 24 januari 2012

Guds kärlek

Han som skapat himmel och jord, han som bär allt med sin makts ord har stigit hit ner till oss människor. Han presenterar sig i sin skapelse. I Jesus Kristus visar han vem han är. Och det oerhörda är att han säger: "Jag älskar dig! Älskar du mig?"
Vad ska man svara på detta? Det är ju inbjudan till ett innerligt förhållande. Gud vill ha gemenskap med mig. Vill jag? Eller vill jag bara ha hans hjälp att leva mitt eget liv.
Svaret blir: Herre, jag vill vara hos dig. Jag vet inte om jag vågar säga att jag älskar dig? Men jag vill, förbarma dig, hjälp mig att älska som du har älskat mig. Forma mig efter din vilja.

Bjärred

I dag tog vi en tur till Bjärred och letade reda på två cachar.Vi är nu uppe i 1390 stycken och ligger på 515:onde plats i Sverige. Den här cachen låg gömd under betongstenen som syns på bilden.

Efter letandet var vi kaffesugna och åkte  ner till strandpromenaden.

Vi letade reda på en bänk och tog fram vårt fika.

Efter ett tag blev det lite kallt så jag fällde upp luvan på min nyinköpte vinterjacka. (Rea på Dressman 300 kr)

söndag 22 januari 2012

Vinterns första snö

På gården

På gatan
På gatan

tisdag 10 januari 2012

Domkyrkan

Högalidskyrkan

Jag har en bok som jag fått ärva av min svärfar, Sixten Lindell. Det heter Sverigebilder ochär utgiven 1928. Den innehåller en mängd bilder från hela Sverige. Jag har målat av Högalidskyrkan i Stockholm. På samma bild la jag in en målning av en backstuga från Småland.
Eva undrade om kvinnan utanför backstugan var vaktmästare i kyrkan.
Den översta bilden är tagen utan blixt och är därför lite suddig.

måndag 9 januari 2012

En himmelsk hälsning

Nu när begravningen och minnesstunden är över tänkte jag märkligt nog ringa till mamma och höra hur det hade gått. Men det kunde jag ju inte. Men jag tror att hon har gett mig och oss andra en hälsning genom en av de psalmer hon hade valt. Psalm 172 verserna 1 och 4 Genom den psalmen hälsar hon och säger:
Jag har gått till den heliga staden
Jag har häpen gått in genom porten till en okänd värld, till ett annat liv och
Jag sjunger, sjunger, ja, sjunger en jublande sång.
Jag har mött den levande Herren.
Jag ser honom sådan han är.
Jag förvandlas i ljus till hans likhet.
Mitt hopp han var.
Mitt liv han är.
Jag sjunger, sjunger, ja, sjunger en jublande sång.

lördag 7 januari 2012

Otrevliga provsvar

I tisdags, 3:e januari, var Eva och tog prover. Svaren var inte bra.
Doktorn sa på eftermiddagen:
Leukemin har kommit tillbaka. En upprepning  av behandlingen Eva fick i våras kommer hon inte att klara av. Det finns emellertid en behandling med cytostatikakapslar som kan hindra leukemins utbredande. En medicin som ska stoppa och lägga locket på.
Herren sa på kvällen:
Frukten icke; stån fasta, så skall ni se,vilken frälsning Herren i dag skall bereda eder; Herren skall strida för eder och ni skall vara stilla därvid.

Eva har svarat bra på den behandlingen. De vita blodkropparna har minskat.

fredag 6 januari 2012

Försenade julklappar

Julklapp från Clara
Den här vackra ljuslyktan fick Eva av Camilla
Den här fina, hjärtformade disktrasan som Eva visar upp, fick jag av Christina.

Julklapp från Christina

söndag 1 januari 2012

Nyårsafton hos Karin Christensen

     Nyårsafton 2011 firade vi hemma hos Karin Christensen tillsammans med nya och gamla vänner.
                                                                               Karin
Sven Olsson ledde andakten direkt efter 12-slaget