lördag 29 oktober 2011

Greyhound och Enoch Thulin

Det finns en hundkapplöpningsbana i Landskrona. Intill den har någon gömt en cache. När jag skulle logga den hade jag tur att komma mitt under det att en hundkapplöpning ägde rum.
Efter hundkapplöpningen åkte jag ner till hamnen där någon gömt en cache i närheten av den nyss uppställda Enoch Thulin - skulpturen. Jag kunde inte hitta den cachen men skulpturen var inte svår att få syn på.






lördag 22 oktober 2011

Den nya cykelbron över E6:an

Eva på väg upp till den nya cykelbron
Utsikt från bron - till vänster påfarten från Landskrona mot Malmö - till höger avfarten från Malmö till Landskrona.







På andra sidan cykelbron ligger en fabrik som tillverkar "mjölk" av havremust. Intill fabriken låg den här byggnaden. På den gula skylten på väggen till vänster står det: "Tillträde förbjudet"


Skylten var en lucka som gick att öppna. Trots förbudet öppnade vi den. Och innanför låg en liten cacheburk.





Hos Thore och Birgitta

I går åkte vi till Växjö och hälsade på Thore och Birgitta som var pastorspar i Wesley under 13 år. Det var jätteroligt att träffa dem i deras fina, av Thore, nyrenoverade hem.
Aj då, en av tavlorna hänger snett.
Efter gott fika tog vi en promenad och tittade på den vackra domkyrkan.






torsdag 20 oktober 2011

Fika

I går tog vi en tur till Malmö, gick förbi S:t Markus där pappa var pastor under 1960-talet. Nu innehåller byggnaden en mängd kontorslokaler.

Sedan gick vi till Claes Ohlsson där jag handlade lite målargrejer och därefter var det dags för...
fika




måndag 17 oktober 2011

Fyra dagar i Norge 13 oktober - 17 oktober

Vi hälsade på Svenn och Marie i deras nya hus. Lördagen den 15 oktober sprang Marie 10 000 meter

Marie i början av 10000 meters loppet.
Den här spurten vinner Marie. Tiden blev lite mer än 52 minuter. Bra gjort! Vi är så stolta!



måndag 10 oktober 2011

Lund - Gunnesbo

Efter provtagning på lasarettet och innan klassmötet på Limhamn skulle börja så tog vi en cacheletningsrunda runt Gunnesbo. Under det lilla taket på den här anslagstavlan låg en av cacharna.
Nedanför anslagstavlan fanns en grav där någon begravt en liten kanin.


lördag 8 oktober 2011

Svanungarna

Svanungarna maj 2011
Svanungarna oktober 2011

onsdag 5 oktober 2011

Järavallen och Kävlinge

I går tog vi en geocache-tur till Kävlinge - Eslöv och letade reda på 5 cachar. En av dem låg här där en meteorit slagit ner för några år sedan
I dag tog vi bilen till Järavallen och letade reda på en cache som jag letat efter tidigare utan att hitta. Den låg i röret som var fäste för grinden som man skulle kunna stänga till gångvägen med. Man var tvungen att lyfta upp grinden för att komma åt burken. Här stoppar Eva tillbaka burken på rätt plats. Sedan fick jag lyfta tillbaka själva grinden.

söndag 2 oktober 2011

Sammandrag

I dag hade Eva och jag hand om Gudstjänsten i vår kyrka. Här kommer ett sammandrag:

Eva hälsade välkommen och vi sjöng psalmen 640 - Vilken underbar trygghet jag nu har, innesluten helt i Jesu nåd. Hon jämförde detta med hur Noa blev innesluten i arken när resultaten av människans ondska drabbade världen.
Sedan sjöng Sven Hansson om hur Jesus är nära varje människa som drabbas av mörker och förtvivlan. "Någonstans bland alla skuggorna står Jesus. För att hjälpa dig i nöden är han där. Ser du efter ska du finna att där står han"
Därefter berättade Mats A att han varit på en förläsning där föredragshållaren talat om att det är viktigt att tanke följs av handling. Det gäller också oss som lärjungar, att goda tankar och ord också följs av handlingar som stämmer överens med orden och tankarna.
Jag tog fasta på detta och började min predikan med att säga att Gud finns, att han är god och bryr sig om. Man kan lita på Gud. Han tänker inte en sak och säger något annat. Han säger inte en sak och gör något annat. Guds tankar, ord och handlingar är ett. Gud bryr sig om. Hur? I Paulus brev till Kolosserna skriver Paulus i första kapitlet vers 13: Gud har frälst oss (räddat oss) från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. Genom Jesus Kristus har Gud öppnat en väg in i gemenskapen med honom. Att leva där är att leva sant mänskligt, det är att leva ett gott liv, ett liv där man är helt omsluten av Jesu nåd, innesluten i Guds ark Jesus Kristus. Ännu i dag är Guds händer utsträckta till en mänsklighet som lever i mörker, förtvivlan och oro. Kom till mig säger han, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor .... så skall ni finna ro för era själar. Matt 11:28-29
Efter predikan sjöng Sven Hansson om att vi inte ska glömma bort att änglarna finns. Gud har sina sändebud både gudomliga och mänskliga - du och jag. Låt oss vara Guds sändebud i en värld som hungrar, törstar och längtar efter mening och trygghet.

lördag 1 oktober 2011

Äntligen - här har vi letat många gånger

Kan du se gömman - en avsågad trädgren
Pilen visar på gömman

Nu har jag lyft upp grenen och gömman blir synlig.

Efter letandet smakade kaffet gott.