måndag 29 augusti 2011

Mammas fotoalbum

Rune (68 år), Trygve (71 år), Marianne (63 år), Bo (67 år) tillsammans med hur familjen såg ut 1959. Från vänster till höger pappa Torgny (50 år), Bo (15 år), Marianne (11 år), Rune (16 år), Trygve (19 år), mamma Mary (40 år)
Jag tror att året är 1961. Jag sitter utanför omklädningsbarackerna vid Brännkyrka läroverks idrottsplats. Idrottslektionen ska snart börja. Det är vinter. Vi ska spela ishockey. Jag har bara satt på mig mina skridskor och min runda pälsmössa. Jag ville inte byta om till några idrottskläder. Det skulle ta för lång tid och det skulle inskränka på speltiden. Det var svettiga och tuffa matcher. Efteråt - svettiga kläder, ingen dusch. Tjejerna lämnade oss ifred.




Mammas klocka

Mammas klocka har fått en ny plats.

Min nya hatt

....och han hade hatt och ............

Fötter

Vems fötter är dessa?

Hos mamma

Utsikt från balkongen Odalvägen 16. Vi var där och gick igenom en massa gamla saker - vad skall kastas, vad ska behållas. Mamma har flyttat till Lötsjögården. Hur hennes nya lägenhet ser ut framgår av nedanstående bilder.



Efter att ha hälsat på mamma så tog vi tunnelbanan till Hötorget och därifrån gick vi till Stureplan och Kungliga dramatiska teatern.










Vi tog färjan till Hammarby sjöstad där vi hälsade på Bobo som bjöd på lunch. Vi träffade också Anna och Olle och deras lilla dotter Ellen









Trafikstockning

tisdag 23 augusti 2011

Clara 1 år

Lekstugan på altanen

Clara testar studdsmattan

Födelsedagsbordet



Mellansyster Christina tränar tennis.






Grattis Clara



Promenad i Kulåsparken

måndag 15 augusti 2011

Välbesökt gudstjänst

Så här skrev en insändare i Sydsvenskan den 15 augusti 2011.


"Vi lever nu på 2000-talet, och tiderna har förändrats. Folk flyr från kyrkan och det är bra - mycket bra."


Jag undrar om hon har rätt. Så här mycket folk var det i den kyrka Eva och jag besökte i går och det är bra - mycket bra.





tisdag 9 augusti 2011

Pauliskolan mars 2000

Här jobbade jag mellan åren 1998-2000 Bilden föreställer min arbetsplats.
Huvudingången
Framsidan


Fotbollsplanen



Baksidan



Baksidan




Universitetet i Lund

Fontänen fotograferad inifrån en av magnolierna
Lamporna som flankerar ingången till universitetet håller på att renoveras.




söndag 7 augusti 2011

Kryddgården Citadellet

Jag har lagt ut ett 20-tal cachar här i Landskrona. Så fort någon hittar någon av dem och loggar in den så får jag ett meddelande om det på min e-post. Har de letat utan att hitta den så får jag också ett meddelande. Då brukar jag åka dit och se efter om den är kvar. I dag fick jag reda på att det var en som inte hittat cachen "Kryddgården" så jag åkte dit och kollade. Den var borta så jag fick lägga dit en ny. Den är gömd under det här trädets rötter. När jag cyklade hem passerade jag ett stort tält som en företag satt upp inne på citadellområdet. Det skulle bli firmafest. Framför tältet satt en man som inte såg ut att höra hemma i vår tid. Jag gick fram och pratade med honom. Han var från 1500-talet. Det var han som på Christian III:s order hade lagt grunden till Landskrona slott (Citadellet) år 1549. Han hade blivit ditbjuden av företaget för att höja trevnade på firmafesten.




måndag 1 augusti 2011

Världen i dag

När sådant här händer så förstår man varför tron på Jesus växer i muslimska länder. Det verkar som om de fundamentalistiska islamisterna är rädda för Jesus och det enda de kan komma på är att döda de som vill följa Jesus. Martyrernas blod är kyrkans utsäde.

Kom ihåg vad Guds ord säger:

Älska dina fiender och be för dem som förföljer dig.
Ni har hört att det är sagt: Öga för öga och tand för tand. Jag säger er: Stå inte emot den som är ond, utan om någon slår dig på den högra kinden, så vänd också den andra åt honom.

Alla som drar svärd skall dödas med svärd.

Tjuven (Den onde) kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, ja, liv i överflöd
Håll fred med alla människor så långt det är möjligt och beror på er. Hämnas inte, mina älskade, utan lämna rum för vredesdomen. Ty det står skrivet: Min är hämnden, jag skall utkräva den, säger Herren.
Men om din fiende är hungrig, så ge honom att äta, om han är törstig, ge honom att dricka. Gör du det samlar du glödande kol på hans huvud.

Pilträdsgubben i botaniska trädgården i Lund

Botaniska trädgårdens äldsta träd.

Klicka på bilden och läs texten jag klistrat in.