fredag 29 juli 2011

Ett litet bakslag

I går fick jag tandvärk - inte alls kul. I morse fick Eva feber och var tvungen att läggas in för att gå igenom en antibiotikakur. Min tandvärk blev värre så när jag skjutsat in Eva till Lund ringde jag folktandvården och fick en tid med en gång. Ett hål upptäcktes och lagades och värken försvann. Kommer den igen ska jag mota bort den med antibiotika

Bordsskivan har fått färg

Tyckte det var kul att förnya iläggsskivan till vårt matbord i hallen.


Bilden föreställer en vy av Jotunheimen i Norge.

onsdag 27 juli 2011

Stättan



Efter att ha lämnat rapsskördefunderingarna (Se gårdagens inlägg) fortsatte jag till Vallåkra där jag letade reda på 6 cachar. Den första låg vid en stätta.

tisdag 26 juli 2011

Små frön

I dag tog jag en cykeltur till Vallåkra för att leta cachar och då åkte jag förbi stora fält där man snart ska skörda de här små fröna . De skördas så tidigt att vi hann vara med om dessa skördar varje sommar vi var på landet under 1950-talet. (Högsäter i Ålsta i Hallsberg i Närke) Femtiotalets skördetröska drogs av en traktor. En eller två personer stod på skördetröskan och passade säckarna som fylldes med de små svarta fröna. Fröna passerade ett rör som grenade upp sig i två. Se teckningen här nedan. Man satte fast en säck vid varje rör. När den ena säcken var full vred man en omkopplare så att fröna åkte ner i den andra säcken. Den fulla säcken knöts ihop och las på en sluttande skiva. När skördetröskan kom till änden av fältet så drog man i en spak och säcken gled av den sluttande skivan. Bo och jag turades om att sitta på säcken när den gled av. Det var det närmaste vi kom en tivoliupplevelse under våra somrar. På bilden längst ner kan du se skördetröskan. Jag tror att det är min bror Bo som sitter på säcken och väntar på det spännande ögonblicket då säcken ska tumla i backen.

Att det är så mycket folk på skördetröskan beror på att så många vill vara med på kortet. Han som kör skördetröskan och äger den tror jag är Gustav Wistrand. Bakom honom står farbror Sven (postsven), bror till farbror John (vår sommar pappa och ägare av gården). På skördetröskan kan man se pappa, Åke, Marianne och jag. Bo sitter på säcken eller också så är det jag och då är det Bo som står framför pappa. Kortet togs 1951
Vad är det vi skördar?







söndag 24 juli 2011

På spåret



Vart är vi på väg?


Vi lämnar staden som nästan blev en huvudstad och reser genom orten där man kan njuta av en god helg, fortsätter och kliver slutligen av i en lärorik dunge.

fredag 22 juli 2011

Fjärde omgången i Lund

Det har blivit många turer till Lund sedan Eva blev sjuk i mars. Varje dag jag hälsar på Eva så brukar jag ta en promenad till botaniska trädgården.

Bilden ovan visar hur trädgården såg ut den 31 mars.




Och i dag den 22 juli står den i full blom. Behandlingarna Eva får går efter schemat och vi tror att de ska leda till ett fullständigt helande.
Vi har haft några tuffa år men det är många människor runt om i vår värld som har det mycket värre. Våra tankar och böner går just nu till våra medmänniskor i Norge som drabbats så hemskt i dag. Vi ber om Guds beskydd, förbarmande och tröst.
Jesus säger i Joh 10:10
Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, ja, liv i överflöd.
Det finns en ond makt i denna värld som tar vilsegångna människor i sin tjänst för att genom dem sprida sin djävulskhet.
Men kom ihåg att Gud är god. Han har segrat över ondskan.
Han har sista ordet.
Hans händer är ännu utsträckta i en kallelse till alla att komma hem till Guds kärleksfulla famn där fullkomlig trygghet råder.
Du som kristen är kallad att förkunna det glada budskapet om liv, ja, liv i överflöd. Låt inte fienden förleda dig så att dina tankar fylls av hämdbegär. Låt inte hans lust att stjäla, slakta och döda fylla ditt sinne.

måndag 18 juli 2011

Lomma

Inget regn så vi tog en cachletningstur till Lomma. Det blev sju stycken. Här letar Eva efter en som låg i parken runt Alnarp.

lördag 16 juli 2011

Höör

I dag gick cacheturen till skogarna runt Höör. Vi fikade vid en stenmur. När vi fikat färdigt och skulle fortsätta så tog jag vid ett tillfälle fel väg. Mitt vägval gjorde att vi fick pressa oss fram genom tät snårig granskog. Se bilden ovan och filmen längst ner
Dagens fikaplats.


söndag 10 juli 2011

Cykeltur och promenad på Ven med Anders, Irene, Camilla, Christina, Clara

Venturen började med venglass. Jag letade reda på en cache som låg gömd i skylten i bakgrunden
Irene cyklade iväg med de stora flickorna

Clara kunde inte cykla. Hon fick ta en promenad med sin pappa.

lördag 9 juli 2011

Bad

Vi hade tänkt ta en tur till Ven men alla venbåtar var överfulla så det fick bli Lill-Ola-badet i stället. Här badar Clara tillsammans med sin mamma och sina storasystrar
Färdigbadat

Clara blir torkad i pappas famn.



fredag 8 juli 2011

Anders 41 år

Anders fyller 41 år och gratuleras av Clara

onsdag 6 juli 2011

Cache 1200

Efter att vi sagt "Hej då!" till Marie och Svenn så packade vi vår ryggsäck och for till Röstånga där vi letade reda på 12 cachar längs "Skåneleden" På bilden loggar jag in vår 1200:e

lördag 2 juli 2011

Marie och Svenn

Nu har Marie och Svenn kommit. Vad kul!

fredag 1 juli 2011

Gammal ordbehandlare

Under en promenad genom Landskrona så fick vi syn på denna gamla trotjänare.