onsdag 29 juni 2011

Ljunbyhed

I dag gick vår cachetur till Ljunbyhed. Det blev 7 nya cachar. Nedan syns utsikten från vår fikaplats. Jag visar upp mina nya vandringsskor.





tisdag 28 juni 2011

Skåneleden vid Gunnarstorp

I dag blev det en tur på Skåneleden cirka 5 km.Vi hittade 8 cachar.Den sista syns på bilden.


söndag 26 juni 2011

hundar, hästar, människor

Det händer en hel del i Landskrona. Här tränar brukshundklubben.
Här tränar ridklubben

Här tränar cricketklubben.





tisdag 21 juni 2011

Landskronas ände

I dag tog jag en cykeltur för att kolla om min cache "Landskronas ände" fanns kvar. Det gjorde den. För att komma fram till cachgömman måste man ta sig igenom snårskogen som syns bakom cykeln
Efter att jag pressat mig igenom de täta snåren så dök min gömma upp. En gammal granstam som jag gjort ett hål i.

Här syns burken som är gömd inne i granstammen

söndag 19 juni 2011

Påsk 2003 i Landskrona

Efter att ha läst söndagstidningen plockade jag fram några gamla album och då hittade jag den här bilden från påsken 2003. Anders, Irene och Camilla har klättrat upp i tornet vid Borstahusens campingplats. Det finns bara ett torn men jag har målat dit fler och lagt till en ny bakgrund så att tornet verkar mycket högre.

lördag 18 juni 2011

Exan - exercisfältet




Två nya cachar i Landskrona. En vid Granet och en på Exan. Den på exercisfältet satt högt uppe i ett träd gömd inne i en lös trädgren. Jag klättrade upp medan Eva stod nedanför och ropade: Var försiktig! Hon hade sina armar utbredda och var redo att ta emot mig om olyckan skulle vara framme. På översta bilden kan man se Eva som skriver in vårt namn i loggboken som hon plockat fram ur den ihåliga grenen. På den undre bilden räcker Eva mig grengömman.

torsdag 16 juni 2011

Ekeby

Fikat vid den tomma lekplatsen i Ekeby. Se även Evas blogg.

onsdag 15 juni 2011

Landskrona-Ekeby-Landskrona

I dag åkte vi till Ekeby och letade cachar. Vi hittade 10 stycken. På hemvägen stannade vi vid ett minnesmärke över slaget vid Landskrona 1677. Någon hade gömt en cahe där. Jag hade inte en aning om att det fanns ett sådant minnesmärke. Vi hade inte kommit hit om inte någon gömt en cache där. Jag har en bok hemma som handlar om detta slag.

tisdag 14 juni 2011

Härslöv








Även idag gav vi oss ut på en liten kort cacherunda - Landskrona-Härslöv-Ottarp-Vallåkra-Landskrona.

På bilden syns Ottarps kyrka och vår fikaplats - lekplats 317



måndag 13 juni 2011

Gasklockan

En ny cache var utlagd vid gamla gasklockan här i Landskrona. För att komma dit så fick man ta gångbron över järnvägen, gå förbi ett utomhusmöbellager,
passera Landskrona elektricitetsverk.

Platsen för den gamla gasklockan. Cachen låg under staketet långt bort till höger på bilden. Det blev en 5000-stegspromenad.

torsdag 9 juni 2011

Hos Eva samt lite magnoliehistoria

april
mars


Eftermiddagsfika 9 juni 2011 vid Evas sängbord - hembakade bullar, sjukhusbullar, korsord.

Efter fikat tog jag en promenad, tittade och lyssnade på glada studenter.

Promenaden gick som vanligt till universitetsbyggnaden med dess fontän.

Tog en närbild på en överblommad magnolieblomma. På de två översta bilderna kan du se hur blomman såg ut i mars och i april.












onsdag 8 juni 2011

Röntgensvar

Jag har varit lite nervös några dagar men i dag fick jag svar på röntgenbilderna och allt såg bra ut.

tisdag 7 juni 2011

Tredje behandlingen

I dag blev Eva inlagd för att genomgå sin tredje behandling. Sedan blir det cirka fyra veckors återhämtning innan den fjärde och sista behandlingen startar. I morgon kommer jag att stanna hemma och städa. På eftermiddagen ska min doktor ringa och meddela resultatet av den skiktröntgen jag genomgick för två veckor sedan. De tog också en del prover som ska visa hur blodet, bukspottkörteln och levern mår. Det är nu nästan exakt ett år sedan jag opererades för cancer i bukspottskörteln.

måndag 6 juni 2011

Vallåkra

I dag tog vi en kort geocachingtur till Vallåkra. Den första cachen vi hittade var gömd bakom en löstagbar ventil
Den andra låg i närheten av den gamla stenbron. Man fick vara försiktig när man tog sig fram till cachen eftersom man var tvungen att vada genom täta brännässlesnår. Cachen låg i en håla i trädet - ett typiskt cachegömställe.

För att komma till nästa cache var vi tvungna att korsa en fåräng. De här fåren har sökt skugga under ett träd



Så var det dags för fikat. Vi hittade en grillplats inte långt från Vallåkra stenkärlsfabrik









lördag 4 juni 2011

Tyringe

En sådan här kartskiss gör jag innan vi ger oss ut på en cacherunda. Den här skissen visar centrala Tyringe. Jag har vitmarkerat cacharna vi fann. Några av cacharna vi hittade ligger utanför området som den här skissen visar.

I dag gick vår cacheletningstur till Tyringe. Vi tog vägen över Skäralid, Ljunbyhed och Perstorp för att komma till Tyringe - en ort proppfull med cachegömmor.



Vi började vårt letande i en vacker bokskog. Stigen ovan ledde till en bok vid vars fot cachen låg gömd. Sedan letade vi reda på ytterligare ett par cachar innan det var dags för fikat.
Dagens fikaplats - en liten sjö gjord för hobbyfiskare.
Efter fikat gav vi oss iväg till nästa gömma.GPS:n visade att det var 715 meter fram till den. Vi tog bilen. Se översta bilden.

Efter ytterligare ett par cachar i Tyringe samhälle gav vi oss in i skogen. En av cacharna trodde vi skulle ligga i en grenklyka. Platsen var emellertid upptagen. En fågel hade byggt bo där. Vi skyndade oss därifrån. Ville inte störa fågelmamman.
Dagens sista cache låg uppe på en höjd med utsikt över det skånska landskapet. Dagens tur gav 11 cachar.Vi är nu uppe i 1149 stycken.

fredag 3 juni 2011

Brödbak

Efter en cachetur till Borgeby så bakade jag dessa tre limpor. Fjärde gången tror jag. De är rätt goda. Snart behöver jag inte titta på receptet.

torsdag 2 juni 2011

Cachetur på Söderåsen

En katt och en omkullfallen trädstam försökte stoppa vår framfart. Vi rundade hindret och letade reda på dagens sista cache.