fredag 30 juli 2010

Stockholm











I måndags åkte vi till Stockholm för att hälsa på mamma. Vi har inte varit där sedan i höstas förra året. Mamma mår förhållandevis bra, klarar det mesta själv. På tisdagen åkte vi för att hälsa på min bror Bo och hans sambo Birgitta som bor i Hammarby sjöstad. Min syster och hennes sambo kom också. Det var kul att träffa dem.
När man står och väntar på tunnelbanan har man aldrig tråkigt. Det finns mycket att titta på. Mammas T-banestation (Rissne) bjuder på en hel vägg med världshistorien i form av kartor och tidslinjer.
Man kan ta sig till Hammarby sjöstad på flera olika sätt. Vi valde sjövägen dit och bussvägen hem. Vi tog tunnelbanan till Kungsträdgården. Sedan gick vi till Nybrokajen där skärgårdsbåten Emelie la till. Den avgick en gång i timmen till Lunakajen vid Hammarby sjöstad. Vi var i god tid så mamma hann gå över gatan till Kungliga dramaten och hälsa på Margareta Krook som stod staty utanför teatern.
Bild 1 T-banestationen Rissne
Bild 2 Kungsträdgårdens tunnelbanestation
Bild 3 Mamma och Margareta Krook
Bild 4 Lunakajen och båten Emelie

måndag 19 juli 2010

Svedbergs naturreservat

Underhållning vid fikabordet.


På väg till bilen efter att vi hittat 8 cachar.

torsdag 15 juli 2010

På väg upp till Glomsrudkollen



Vi gjorde en liten utflykt till en gammal nerlagd zinkgruva (Glomsrudkollen). Eva och jag tyckte det var ett lämpligt ställe att gömma en cache på. Marie och Svenn lovade att vara cachens övervakare. På bilden håller jag den svarta påsen med cachelådan som skall gömmas.

Jag mötte också den gamla gruvfogden som undrade vad vi höll på med.

tisdag 13 juli 2010

Blaafarveverket




Under en varm, duggig dag besøkte vi den hær gamla gården inte långt från Blaafarveverket dær man skrapade fram koboltfærg ur berget før cirka hundra år sedan.

måndag 5 juli 2010

Fika vid vattentornet




Eva har ont i foten (är på bättringsvägen) så det blir inte några längre promenader. Vi tog bilen i stället och åkte ner till nya badplatsen vid vattentornet, läste, tittade på folk och fikade. En trut letade mat i en papperskorg och färjan gick till Ven.

lördag 3 juli 2010

Milpromenad kring Åsljungasjön


Min målsättning var att jag den 2 juli skulle vara så pass frisk att jag kunde göra det jag gjorde innan operationen. Jag tycker nog att jag har uppnått det målet.
På bilden har vi just börjat milavandringen på skogsvägar och i skogig kuperad terräng.