onsdag 28 april 2010

Kliig väntan







På måndag ska man göra ett nytt förök att dränera gallgångarna. Det är jobbigt att vänta, har svårt att sitta still på grund av klådan. Måste göra något. Vi tog en tur till Helsingborg och letade reda på några cachar och fikade vid Pålsjöslott. En av cachgömmorna ville vi först inte ta i. Varför framgår av bilderna.

tisdag 27 april 2010

Läkarbesök

Det var som jag trodde. Röret som lagts in för att dränera gallgångarna fungerade inte så det skall göras om och det blir på måndag, den 3 maj. Läkaren vi talade med var väldigt trevlig och vi fick svar på alla våra frågor. Operationen kommer att bli den 1:a juni, en tisdag. Efter operationen får man räkna med att stanna kvar på sjukhuset 10-12 dagar.

måndag 26 april 2010

Bild på bukspottkörten


Den här bilden hittade jag i en bok som heter: Så funkar du. På den kan du se vad man gjort och vad man planerar att göra för att jag ska bli frisk.

Billesholm




Medan bilen tagit in på Lindells däckhotell letade vi reda på två cachar - den ena låg vid ett spökhus, den andra i en fin vitsippsbacke. Jag pekar på gömstället. Solsken och 18 grader varmt. I morgon ska jag till doktorn, hoppas då få reda på när operationen ska äga rum.

tisdag 20 april 2010

söndag 18 april 2010

Förändring


Livet kan förändras snabbt. Förra söndagen var vi ute och letade cachar. Jag mådde väl inte helt bra. Jag hade varit hos doktorn på fredagen. Hon hittade inte några fel men hon sa att jag skulle återkomma på måndagen och ta några prover. I tisdags fick jag reda på att alla proverna var bra utom leverproverna. Jag fick en remiss till Lund där jag blev inlagd för utredning. Denna visade att jag hade stopp i gallgångarna så att gallan gick ut i blodet i stället för tarmen. Detta har fått till följd att jag är vackert guldbrunfärgad. I torsdags skulle man gått ner med en kamera i tolvfingertarmen tittat hur där ser ut och lagt in ett rör i gallgångarna så att gallan sedan kunde gå rätt väg. Men det fanns ingen tid så jag fick åka hem på permission. På måndag ska jag in igen och då ska de göra denna behandling och undersökning. Jag återkommer. Jag mår inte så dåligt vilket nog framgår av kortet som Marie tagit av oss nere vid Selmastatyn. Jag vet att Gud är god och att han tar hand om oss.Han är vår läkare.

måndag 12 april 2010

onsdag 7 april 2010

Min 67-årsdag


Fika vid kyrkan i Virke, 6:e april 2010

prins Daniel


Blivande prins Daniel, hertigen av Västergötland bad att få bli avporträtterad lite i förväg. Han ville ha något att ge sin kronprinsessa på bröllopsdagen. Det skulle vara lite hemligt så han anlitade inte några av de mer kända konstnärerna. Han vände sig i stället till mig och jag tyckte inte jag kunde tacka nej.

måndag 5 april 2010

Manifestation mot våldet i Landskrona


Klockan två i dag samlades landskronaborna på Rådhustorget för att visa sin medkänsla med den familj som uppe vid Hemköp här i Landskrona drabbats av det obegripliga våldet som breder ut sig ivårt samhälle

Påskfika Vallåkra naturreservat






Efter en skön promenad i Rååns dalgång vid Vallåkra så letade vi reda på en lämplig fikaplats. Marie och Svenn tävlade i att stå på ett ben.