fredag 30 oktober 2009

Pluto


Under vår cykeltur i dag fick vi syn på något nytt - en rund faktatavla om vårt solsystem. Tittar man noga på bilden så kan man se den lilla "planeten" Pluto. Om Pluto har den storleken så hamnar solen i museet mitt på Ven.

Cykeltur




Cykeltur i höstsol till en härlig fikaplats vid sundet. Tittar man noga på fikabilden så kan man se att vi sitter på en bräda som balanserar på det gamla kanontornet från 2:a världskriget. Vi var tvungna att resa oss samtidigt så att den som satt kvar inte åkte av.

torsdag 29 oktober 2009

Allt i Gläntan


Villa Gläntan (Danne och Gunilla) bjuder på fika på Allt i Gläntan

onsdag 28 oktober 2009

Bonddrängsminnen







Under en cachepromenad i Helsingborg kom vi till detta museum, Teknik på farfars tid. Det var stängt, men flera gamla jordbruksredskap var synliga. De här två har jag suttit på många gånger.

tisdag 27 oktober 2009

Ny vattenkran



Vår gamla, läckande vattenkran har bytts ut.

måndag 26 oktober 2009

Ättekulla







Det regnade i morse. Men Eva och jag hade ändå bestämt oss för att inte sitta inne en dag till, så vi bryggde kaffe och bredde smörgåsar, tog fram caheutrustningen och åkte i väg till Ättekulla, Helsingborg. När vi parkerade bilen så hade regnet upphört. Det var fortfarande mulet men inte särskilt kallt. Vi hittade 7 cachar, en av dem låg cirka 100 meter från en gammal bronsåldersgrav, en var nog den största cachen vi hittat sedan vi började med cachandet. Kaffet drack vi på en bänk vid stranden på Råå med utsikt över sundet.

söndag 25 oktober 2009

Liz











I maj 2008 hittade vi en cache vid Asmundtorps kyrka. I cachelådan låg en liten leksaksödla som hette Liz. Den skulle man ta med sig och lägga i någon annan cachelåda.Vi tog med oss den till Norge och la den i en låda i en skog i närheten av Åmot. I dag fick vi en e-post som berättade att Liz nu befinner sig i Queen Elisabeth Park Wellington New Zeeland på en plats med koordinaterna S 40.57.482 W 174.58.199. Om du skulle vara i närheten kan du väl åka dit och hälsa från oss.

fredag 23 oktober 2009

I Atlanten utanför Irlands västkust.



Jag tycker att det är roligt att lägga ut cachar. I går när jag skulle publicera min senaste gömma fick jag inte godkänt av min reviewer. Det måste vara fel koordinater sa han. Jag hade sagt att den skulle ligga på punkten N 5552490 W 01249590 Alla siffrorna var rätt. Det var bara en bokstav som var fel och det gjorde att gömman hamnade i Atlanten utanför Irlands västkust. Och där kan du ju inte ha gömt den menade min reviewer och han hade helt rätt. Den skulle ligga på Kärleksstigen i Landskrona. Efter 480 steg (90cm-steg) så hittar du den första ledtråden som börjar leda dig till platsen där lådan är gömd.

tisdag 20 oktober 2009

Dopgraven

På väg för att kontrollera cachen vid dopgraven.

Tillsynsrunda

En gång i veckan brukar jag ge mig av på en cykeltur och kontrollera de cachar jag lagt ut. Den här stillbildsfilmen visar en av dessa tillsynsturer. (cirka en mil lång)

lördag 17 oktober 2009

Ängelholm







Fyra timmar i skog och mark gav tio nya cachefynd. Efter halva tiden letade vi reda på en bra fikaplats. Vi fann ett bord med bänk och havsutsikt och slog oss ner. Men det blåste så mycket så vi fick söka upp en sandgrop dit havsvindarna inte nådde. Jag plockade dessutom fram en filt ur bilens bagagelucka.

torsdag 15 oktober 2009

Cykeltur




I morse när jag tittade på termometern så visade den +1 grad. Snart kommer man få skrapa bilrutor också här i Landskrona. Det har inte varit så många dagar med minusgrader här i svenska syden de senaste åren. Det skulle vara roligt om det blev lite mer snö i år, särskilt med tanke på alla barn som längtar efter att få åka pulka.
Efter att vi ätit frukost tog jag en cykeltur längs strandpromenaden - "Havsleden" - ut till naturreservatet Hilleshögs dalar. Jag skulle kontrollera att cacharna jag lagt ut var intakta. Jag hade motvind hela vägen bort till naturreservatet. Men det blåste inte l ika mycket i dag som det gjort under veckan. Högar med tång som bildade vallar längs cykelvägen berättade om veckans stormbyar. Parkeringen vid Borstahusens hamn var full med segelbåtar uppsatta på sina vinterviloplatser.
Filmerna visar de två cacharna jag lagt ut längs "Havsleden"


tisdag 13 oktober 2009

Stora Norregatan

Stora Norregatans rivningstomt april - oktober 2009

måndag 12 oktober 2009

Eslöv






Detta är fjärde besöket i Eslöv och fjärde försöket att hitta PPP-cachen (Pappa Pensers Plats). Den här gången lyckades vi. Vi letade reda på ytterligare fem stycken. Den svåraste var gömd vid gamla vattentornet. Bilderna föreställer PPP-cachen och filmen visar Gamla vattentornet. En av bilderna visar också gömman vid Gamla vattentornet i närbild.


fredag 9 oktober 2009

Filbornavägen
















I dag tog vi en tur till Helsingborg. Det fanns flera cachar utefter Filbornavägen. Den första vi hittade låg i närheten av Pauliskolan som jag jobbade på 1998-2000. Medan Eva satt ute i bilen och skrev in koordinaterna i vår GPS så gick jag upp till skolan och hälsade på. Jag fick en trevlig pratstund med min gamla rektor. Han kände till (Han hade läst min blogg) att jag höll på med geocaching och jag kunde berätta lite mer vad det handlade om. En handburen GPS är nog inte så dumt att ha med sig under friluftsdagar. Om det händer något kan man lätt tala om exakt var man befinner sig. Bilderna här bredvid visar
+Pauliskolan
+Den närbelägna cachegömman. (Inne i ett rör som bar upp en vägskylt. Behållaren satt fast i en tunn nylontråd och var nersänkt i röret. Den var svår att hitta)
+Badhuset vid Filbornaskolan. Cachen satt fast under den svarta lådan. Eva håller i GPS:n och jag i loggboken.

onsdag 7 oktober 2009

Havsleden







Det finns något inom geocaching som kallas Mysteriecache. Då får man söka efter flera ledtrådar för att sedan med hjälp av dessa leta sig fram till gömman där loggboken ligger. Vi har skapat en sådan tur här i Landskrona, men den måste först godkännas av ledningen. När vi skapade denna tur kom jag att tänka på alla spårningar vi varit med om att ordna på olika läger. På väg till ett av ställena där vi skulle lägga en ledtråd passerade vi ett nybygge och en vilsegången krabba.

måndag 5 oktober 2009

Ekeby


Dagens cachetur gick till Ekeby. På bilden syns gömman. Var tror du cachen låg gömd? Klicka på bilden så är det lättare att se.

söndag 4 oktober 2009

elavbrott


Förra söndagen vid den här tiden 21.30 försvann vattnet. I dag försvann strömmen.

Människovärde

Så här skriver en insändare i Sydsvenskan - 4 oktober 2009: "Vad är egentligen människovärde? Människovärdet är definitivt inte något absolut utan i allra högsta grad relativt."
Vidare skriver han/hon:
"Det finns två slags människovärden och de är bägge relativa: affektionsvärdet och nyttovärdet."
Den man tycker om har ett värde (nära och kära) och den som kan vara till någon nytta.
Detta kommer insändaren fram till genom att först sopa undan allt religiöst trams.
Han har rätt. Utan en tro på en Gud som skapat människan till sin avbild så har inte människan något värde i sig och detta kan få och har fått hemska följder. Läs tidningarna och se hur vi människor behandlar varandra.
Men nu är vi skapelser. Människan är inte en varelse som kommit till av en slump, utan någon tanke, utan någon mening. Varje människa är önskad och speciell och har i Guds ögon ett mycket högt kärleksvärde och hon är betrodd med en speciell uppgift. Hon ska råda över skapelsen, älska Gud och sin nästa som sig själv. Hon är en förvaltare, har ett moraliskt ansvar inför Gud. Hon är inte något djur. Ett djur kan inte ställas till svars för sina handlingar, ett djur följer sin instinkter. En människa är däremot ansvarig för vad hon gör och kan ställas till svars för sina handlingar. Men hon förkastas aldrig. Även när hon misslyckas med sin uppgift är hon älskad. Gud önskar hela tiden ta henne i handen och resa henne upp , hjälpa henne och visa på det goda livet. Såsom Gud älskar oss ska vi också älska varandra. Alla har samma värde, alla är skapade av Gud.
Skulle den som skrev insändaren läsa detta så kanske han skulle säga till mig: Kan du bevisa det du säger?
Nej, det kan jag inte. Jag bara vet det ty min Bibel säger det. Jesus, han som uppstod från det döda, säger det.

torsdag 1 oktober 2009

Takarbetare


I dag när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag en man som levde livsfarligt. Klicka på bilden så syns det bra. Det han gjorde skulle han aldrig få för sin fru eller mamma.

Löddeköpinge







Trots blåst och regn gav vi oss iväg på en kort cachetur. I utkanten av Löddeköpinge så fanns ett litet hus utan dörrar och med anslaget" Tillträde förbjudet för obehöriga" uppsatt på alla fyra väggarna. Anslagen satt på luckor. Jag bröt förbudet och öpnade en av luckorna och där låg cachen.