fredag 31 juli 2009

Eslöv







Andra gången vi var i Eslöv i år så hittade vi cachen inne i stolpen som vi letade efter förra gången. Den hängde i en tråd inne i vägskyltsstolpen. Jag tog ett kort ner i stolpen då men kameran såg den inte. Men tittar jag på det kortet nu så kan jag se trådarna som cachröret hängde i. Vi hittade ett par andra cachar också, en låg under en bro.

torsdag 30 juli 2009

Stora Norregatan


Jag följer utveklingen av rivningstomten på Stora Norregatan. (Det var där den väldiga grävskopsdinosaurien tuggade i sig ett helt hus den 29 april. Se tidigare blogginlägg) Så här ser tomten ut den 29 juli 2009.

måndag 27 juli 2009

Från Norden till Syden




Från nordiska gran och tallskogar till soliga, grekiska sandstränder.

lördag 25 juli 2009

Veteranbilrally på Citadellet







I dag tog vi en tur till Citadellet för att titta på alla veteranbilar (väldigt många) samt en hemmagjord ångbåt som tuffade runt i vallgraven.

Bildfrågan




Två pojkar. Två släktingar. En brorsdotterson - naturälskare och en brorson - snickare och sjöman. Vilka är de? Den här gången kan nog bara släkten svara. Vill du ha en egen tecknad bild så kan du e-posta en bild till mig (inte för liten) och jag ritar av den. Berätta gärna vad personen är intresserad av så kan jag rita dit lite olika saker som passar till personen. Min e-postadress är: rune.lundblad@bahnhof.se

fredag 24 juli 2009

Brunnsparken i Ramlösa


Jag tog bussen in till Helsingborg och klev av vid Ramlösastation. I Brunnsparken låg ett antal cachar. Jag hade tänkt få tag i 8 stycken, men jag gick bet på två av dem. GPS:n hade svårt att hitta rätt bland träden. Bilden visar den klurigaste gömman. Bakom luckan låg en så kallad nanocache (mycket liten)

onsdag 22 juli 2009

Cykeltur







I går tog jag en längre cykeltur medan Eva vilade sig. Tre cachar hittade jag. Den som låg längst bort låg 16 km hemifrån fågelvägen .
Bakom 50-skylten
Vid bäckutloppet
Under bron

tisdag 21 juli 2009

Bildfrågan


Två tal passar till den här bilden. Den äldre personen står för det lägre talet. Det som skiljer talen åt är en etta.

söndag 19 juli 2009

Råå






Efter att ha skjutsat Marie till bussen i Helsingborg gick jag på cachejakt. Jag hade tänkt leta reda på tre stycken men det blev bara två. En av cacharna vaktades av en ilsken hund. Den ena jag hittade låg vid Raus gamla järnvägsstation och den andra vid en minnesplats för några som dött vid en koleraepedemi på Råå.

lördag 18 juli 2009

Bildfrågan


Vilket samband kan du se mellan katten och den unge mannen?

torsdag 16 juli 2009

Nytt café











Landskrona är en härlig stad - särskilt på sommaren. Fina parker, härliga promenadvägar, sköna badstränder och många restauranger. I sommar har ett nytt lunchcafé öppnats på citadellområdet.
Marie är nere på ett par dagars besök och vi tog en promenad och passade på och titta in på det nya caféet.

onsdag 15 juli 2009

Bildfråga


Det här är en person känd från TV. Kan du gissa vem det är?
Marianne G var först att svara rätt(15 juli) och får 10 poäng!

tisdag 14 juli 2009

Ängelholm

En liten film tagen från bilens vindruta. Vid en rondell var det en poliskontroll. De stoppade en bil där två barn satt utan säkerhetsbälten. Bilen hade rätt hög fart och ett av barnen stod upp och vinkade. Det är möjligt att poliserna med sitt ingripande räddade två barns liv. Men bilföraren kanske inte var så tacksam . Han fick säkert betala dryga böter. Synd att inte några poliser fick syn på de där ungdomarna som bilsurfade på ett biltak här om dagen. Bilen krockade och de taksurfande dog. Ett tack till alla hårt arbetande poliser.

lördag 11 juli 2009

Larry Ford



Den här bilden föreställer Larry Ford, en gospelsångare som är en av våra favoriter. Han tillhör homecominggänget omkring Bill Gaither. Förra året hörde vi honom i Värnamo på vår årliga homecomingträff.
Vi prenumererar på en tidning som heter Homecoming Magazine och där fanns en artikel om Larry Ford. Den började så här:
Larry Ford has been traveling the world for over 40 years, preaching and singing about his best friend, Jesus. He continues to stay busy with over 100 concerts a year. "I need to sing," he explains. I avsnittet från YouTube sjunger han tillsammans med bassångaren George Younce, en annan av våra homecomingvänner (död sedan ett par år).




torsdag 9 juli 2009

Fjärde gången




Fjärde gången vi åkte till Vallåkra station så hittade vi cachen. Märkligt att vi inte hittat den tidigare. Att vi hittade den nu berodde på att vi fick hjälp av en annan cachare.

onsdag 8 juli 2009

Nytta med nöje i Lund







Nytta: Eva fick antibiotika mot en begynnande lunginflammation.



Nöje: Vi hittade en klurigt gömd cache.

tisdag 7 juli 2009

Fjällväg


För några veckor sedan gjorde Marie och Svenn en motorcykeltur genom den norska fjällvärlden. Du kan läsa om den på Maries blogg. Den här bilden visar hur jag tänkte mig att det såg ut. Kan du se motorcykeln?

måndag 6 juli 2009

Familjen Torgny Lundblad

I går satt vi och tittade i gamla album. Vi har 47 stycken som omspänner tiden 1963- 2009. Album 1 börjar med bilder från Evas hemkomst från USA och slutar med vårt bröllop. Det sträcker sig över fyra år. Vi tog inte så många kort på den tiden. Nu går det åt två album per år. I albumet från 1990 hittade jag ett kort på mamma och pappa och mina syskon. Det var det sista kortet som togs då hela familjen var samlad. Pappa dog tre år senare. Det togs hemma hos oss på Parkgatan 10 Laxå där vi firade min bror Trygves 50-årsdag

söndag 5 juli 2009

Sliprännor
















På vägen till Vallåkra kan man göra en avstickare till ett ställe där man kan få se hur en slipränna ser ut. Att vi åkte dit berodde på att någon hade gömt en cache där. På ett anslag vid fornminnet så kunde man läsa att under Forntiden hade sliprännorna använts när man skulle slipa sina yxor och svärd. Man tror det i alla fall.

lördag 4 juli 2009

Rydebäck




Trots värmen så tog jag en cykeltur till Rydebäck, behövde lite motion. När jag väl klarat av backen upp till Glumslöv så var det bara att rulla ner till Rydebäck. Mitt mål var en cache som någon gömt under en brygga vid en konstgjord damm bakom de nybyggda 55+ husen. Den cachen var inte lätt att få tag i, men jag hade tur En yngre cacheletare dök upp och han lyckades klättra ner under bryggan och få tag i cachen. Bilderna visar den balkongliknande bryggan och cachen under bryggan.

Homecoming


Några homecomingsångare.

torsdag 2 juli 2009

onsdag 1 juli 2009

Ven



I dag åkte vi till Ven. Vi tänkte leta reda på en cache som någon lagt ut där i närheten av skolan men vi hittade den inte trots nästan en timmes letande. Vi fick nöja oss med det fina vädret och gott kaffe.


Vart är Eva på väg?